Sziasztok !

Itt vagyunk J  ! : 17 20 N és 043 15 W, 15h-kor, vagyis 1040 tengeri mérföldre St. Luciától és még napnyugta előtt becsúszunk az 1000 alá. Cammogós volt az éjszakánk, mire kiderítettük a hiba okát reggel lett.

Az irányváltó nem kapcsolta a hátramenetet, ezért nyitott propellerekkel fékeztük saját magunkat. A hullámok keltette dübörgéstől nem hallottam meg, csak reggel, amikor a hajót ellenőrző körutam a motortérbe vezetett.

Remeg a motor! Zoli gyere! Mi a fene ez, hisz nincsen bekapcsolva. Gázkarok sebességben. Abban a pillanatban beugrik, nincs kapcsolat a motor és a meghajtás között. Na, már csak ez kellett, még ha akarnánk se tudnánk használni a motort. Az ég felé bámulva várom ismét munkásruhában a megoldást, de egyelőre, nincs használható ötletünk, aludnunk kell rá, de nekem mindenképp.

A váltakozó időjárás miatt nem kockáztatjuk a spinakert, nincs tartalékunk. Két bliszter pillangóban és még közé a fok. Mint egy régi csatahajó, úgy nézhetünk ki a három orrvitorlával, viszont haladunk.

Egyik vitorlánkból sincsen tartalék, végtére mi nyaraló hajó vagyunk, csak éppen versenyben.

Aki részletesebben kíváncsi ránk, vagy a világ legnagyobb óceán átkelő versenyére és szeretné élőben követni a One Dream útját, kattintson ide és keresse a 171-es rajtszámot!

Üdv, bosi és az OD team