November 29, kedd, déli 12h kor pozíciónk: 17 55 N és 039 40 W Teljes hátszél tegnap dél óta, irányunk 260 Nyugat a szél 15 – 25 kn. Hátulról kapjuk az olykor 5 méteres hullámokat, ami nehezíti az iránytartást, de szerencsénkre jól viseli a katamaránunk.

Az utolérő hullámzás dübörögve szalad át a két hajótest között, miközben a vitorlák belefeszülve emelik és húzzák előre újra és újra a hajót St.Lucia irányába. Még 1240 tengeri mérföld, ami a befutóig hátra van, jelenleg pont az óceán közepén vagyunk.

A vitorlák: a spinaker mellé még felhúztuk a nagyobbik blisztert a kettőnek a mérete most így 200 nm. Haladós tempót eredményez, és nincsenek túlterhelve a szerelvények mindaddig amíg egy zivatar felhő meg nem közelít, vagy ép el nem halad felettünk. Ilyenkor van, hogy duplájára is nő a szél sebessége, ezért valamelyik vásznat azonnal le kell vennünk. Ezt játsszuk több mint 24 órája és ez várható az elkövetkező napokra is. Nagyon másra nincs is időnk, a felhős és változékony időjárás miatt.

Mindenkin térdvédő, éjjel fejlámpa és heveder, csúszunk mászunk, de élvezetes minden pillanat amikor pár tizedet gyorsulunk. Harc az elemekkel, az idővel, a mérföldekkel és saját magunkkal. A csapat kezd csapattá válni, kialakultak a napi szokások és feladatok, mindenki szerephez jutott és számára megfelelőre.

Békés, jó a hangulat, de az alváshiány miatt mindenki fárad, sok a napi holtpont, de kezelhető, az étkezések pontos napirendje a támpont, ahhoz mérjük az időt. Ma ismét egy órával visszaállítottuk az órákat, -3 az otthonihoz képest.

Kilenc napja vagyunk úton, készleteink arányosan fogynak, de mindenkinek minden napra jut különféle friss gyümölcs, mindenféle ital, amit szeret, valamint változatos és elegendő mennyiségű étel. A hajó is rendben jelenleg, de mindig akad valami, a munkásruhám minden nap jó pár órára a jelmezem.

Holnap ismét jelentkezik az OD híradó, addig is üdv nektek,

Aki szeretné megnézni a neten az ARC mezőnyét és élőben követni az eseményeket az megteheti a One Dream oldalán. Rajtszámunk a 171-es, ezt keressétek a térképen.

bosi és az OD-team !